Flysteder


Her finner du detaljer om våre flysteder.  Bruk sunn fornuft og følg flystedsregler.

Grøtterud
      Flyparaglider.com Loggboka
Startretning Sør.  Høydeforskjell 350m. Start høyde 420m
Landing ligger på høyre side når du kjører fra Hvittingfoss mot Kongsberg ca 1km etter Hvittingfoss sentrum. Veien går helt til toppen. Det er plass til ca 10 biler helt på toppen. Følg parkeringsregler som er slått opp.
Prisliste her.     PP2 start er startbart på SØ, S og SV. PP3 Start S, SØ.  Blir vinden for østlig eller for vestlig og er i tillegg kraftig, så blir det rotete forhold foran start.Landing på gressjorde/parkeringsplass nedenfor start, ved siden av vei.Landingen kan være turbulent, både termisk og mekanisk. Graden av turbulens varierer fra silkeføre til krevende avhengig av vær og vind. Vær obs på mekanisk turbulens ved sterk vind da landingen er omgitt av en del skog. Ved mye vind lønner det seg å holde god avstand fra skogen og heller lande mer mot midten av jordet, gjerne med øra inne. Det er som oftest to-tre vindpølser på landingen, hvis disse varierer mye i forhold til hverandre, så er dette et godt tegn på turbulens. Her er det stort sett folk hver dag så lenge det blåser fra sør.  Vei opp fra landing er mot HOF. I første oppoverbakken etter hvittingfoss tar du avkjørsel til venstre 300 meter oppi bakken.  (kodelås på bom). Landing:N59°29.662′ E009°59. Høydebegrensning er 1067m.
Link til luftromsfiler/Kart
Siden 2008 har HLSK planlagt og samlet inn midler for å lage Grøtterud starten sikrere og bedre. Dette prosjektet vil bli sluttført i løpet av sommeren 2013. Vi har da en kjempesikker start med vei helt opp, samt at vi har luftromsbokser som enkelt kan åpnes til Kongsberg. Dette er av stor interesse for piloter som ønsker distanseflyging.  I tillegg er grøtterud et kjempeflott sted for uerfarne flygere. Stedet kan gi hangflyging i mange timer når solgangsbrisen kommer sommerstid.
Vi ønsker spesielt velkommen HG piloter. Nå kan dere nærmest parkere på Rampa ! Adkomst: Ikke kjør fort opp på grusveien. (maks 30 km/t) I den harde kneika på siste veien mot start , senk farten til krabbefart for å unngå å spinne opp veidekket. ( 20km/t)
 
Glaneberget
       Flyparaglider.com  Loggboka
-Startretninger:ØST,ØST-NORDØST. Høydeforskjell 242m.Starten er for PP2 og oppover. Landing er rett nedenfor. Når det ikke er tresket, skal det landes på veien midt på jordet Meget bra sted for både hang og termikk. Det er lavt, men ingen problem å komme opp. Muligheter for fine distanseturer. Veibeskrivelse: Fra Kongsberg til Hvittingfoss sentrum(Shell), ta venstre mot Tønsberg. På toppen av  fjellet får du ett skilt med «BOART LONGYEAR» på venstre side. Parker her. Det er  ikke mulig å kjøre til toppen.  Rett ved, på motsatt side av veien går du grusveien oppover. (du går til venstre i de fleste veiskiller, men ikke det første.) Tracklog beskrivelse til start; http://www.flightlog.org/fl.html?l=1&a=34&user_id=2086&trip_id=240677
Start:N59°28.972 E010°04.205 Landing:N59°29.019 E010°05.374NB!! Husk høydebegrensningen på 2500 fot (762 meter). På vei mot Grøtterud kommer du inn i 3500 fot (1067 meter). Sjekk karter.
Link til luftromsfiler/Kart
Pris: Det koster ikke noe og fly her. Men ønsker du og støtte HLSK så betal gjerne samme avgift som på grøtterud. HLSK betaler årlig for dette flystedet.
 

 

(Rudskollen) / Brudeberget
      Flyparaglider.com (Rudskollen)
Flyparaglider.com (Brudeberget)
Loggboka ( Rudskollen)
Loggboka (Brudeberget)
Generelt
Rudskollen og Brudeberget ligger omtrent 500 meter fra hverandre. Rudskollen lengst nord vest på selve  Rudskollen.Rudskollen Start retning: NV,N,NØ. Start Høyde ca 620m.
Forhandlingene mellom grunneierne og HLSK ble avsluttet 16.05.2002 uten at det ble en avtale om bruk av flystedet. HLSK har derfor ingen myndighet lenger til å opprettholde et flyforbud for stedet og henviser heretter til friluftsloven. For informasjon om denne loven kan du følge denne linken:http://odin.dep.no/md/norsk/regelverk/rundskriv/022001-250012/index-dok000-b-n-a.htmlVennligst vis respekt for grunneierne og forbli høflig dersom det oppstår diskusjoner, du kan referere til friluftsloven.Kjør til Hvittingfoss og videre mot Kongsberg ca 7 km.  Like etter Komnes kirke tar du til venstre over Lågen over en smal hengebro (skilt Hvål).  Ta til høyre mot Passebekk ca 3km.  Ved skilt Omholtfjell tar du til venstre.  Følg veien oppover til du kommer til et kryss med avkjøring til Skrimfjell. Herfra går det en bomvei østover (kode). På vinteren parkeres biler ved hovedveien, og du går herfra forbi bommmen. Ca.50 min å gå hvis det er tråkket på forhånd. Følg denne skogsveien oppover. Når veien ender ved to hytter,går du rundt den innerste hytta og følger stien gjennom skogen til du kommer til en ny vei. Ta til venstre her,så ca.200m møter du en ny vei, ta til høyre her. Følg denne oppover. Den deler seg ved en seter, ta venstre her og gå opp til toppen av bakken. Herfra går en sti til venstre, opp en bakke så litt flatt, en bakke til før det flater ut. Omtrent 200m ta til venstre oppover til NV-N starten.Anbefales IKKE å starte i nullvind p.g.a.vegetasjon nedenfor starten. Det er i ferd med å gro igjen ( 2013). Brudeberget er en fin start for HG men noe kronglete å komme seg opp gjennom skogen. Har fått lov av en snill gårdbruker til å lande på jordene hans. 2 jorder på hver side av hovedveien ca 100 meter før avkjøring opp til Skrim. Koordinater N:59 30 19 E:9 50 35 Parker biler som skal være nede på Varden forsamlingslokale (Skiltet vei til venstre snaut 50 m etter avkjørsel til Omholtfjell).Det er en skogsbilvei opp syd vest av Rudskollen. Denne går opp til rundkjøring 300 meter sv av Brudeberget. Denne får vi åpnet under mesterskap, men ikke ellers. Vi jobber med saken,,,,Skal du til Brudeberget som er mere N-NØ går du rett fram til du kommer til en «rundkjøring» Herfra går du opp skogen til venstre.

Brudeberget
Start retning N, NØ Vi har fått godkjenning fra grunneier om å bruke denne starten. Vi har også ryddet noen busker og trær og holder denne starten ved like.
Landing på vanlig sted i forhold til flyving fra Rudskollen. Vennligst gå korteste vei ut av landingsjordet og pakk vingen i utkanten.
Ikke prøv og start her på NV dersom det blåser mere enn 2 m/s . Da blir det en del turbulens fra trærne.Link til luftromsfiler/Kart
Pris: Det koster ikke noe og fly her. Men ønsker du og støtte HLSK så betal gjerne samme avgift som på Grøtterud. HLSK betaler årlig for dette flystedet.