Tandemtur


Et menneske som må skjule sin opprinnelse er bare et halvt menneske. Jeg er i ferd med å bli hel. Nå mangler jeg bare vingene. Og det må et menneske ha. Vi må kunne fly.

Mari Boine

Er du interessert i paragliding eller hanggliding? Eller kanskje du lurer på å ta kurs?
Da er tandemtur en fin introduksjon til sporten. Som passasjer får du en opplevelsesrik tur med den fantastiske følelsen av å fly.
 
Turen begynner med at tandempiloten forklarer deg nøye hva som skal skje, hvordan dere tar av og skal lande. Han forklarer også litt generelt om hva du kan vente deg. Du må beregne minst 1,5 time til oppmøte, transport til start, forberedelser og selve flyturen. Tiden i luften avhenger av vær og vind, den varierer fra 5 minutter til 2 timer. Litt avhengig av forholdene vil du også få mulighet til å styre selv. Og husk – ta med kamera! Kameraet må sikres med en snor slik at du ikke mister det. Ta også med varme klær og stødige sko/støvler. Ytterklærne bør tåle å bli skitne i tilfelle man går over ende i landingen.
 
Som eneste klubb i landet tilbyr vi også tandemtur med hangglider.
 
Det er ingen aldersgrense men personer under 18 år må få tillatelse fra sine foresatte/foreldre først. Det er også en grense når det gjelder passasjerens vekt. Med hangglider må passasjeren veie under 75 kg. Med paraglider er vektgrensen noe høyere – spør når du kontakter piloten. Å fly på denne måten er selvsagt væravhengig så vær forberedt på at avtale kan bli forandret på kort varsel. Det hender også at man møter opp og kanskje likevel ikke får flydd pga endret vindstyrke, retning eller andre forhold.
 
En tandemtur koster kr. 1700,- og betales med Vipps til klubben. Tandempiloten forklarer deg hvordan ved oppmøte.

Tandem med hangglider

Kontakt en av våre tandempiloter i listen under for å bestille/gjøre en avtale:

NavnMobilEmailHG/PG
Reidar Berntsen916 67 553Send MailOBS: Hanggliding
Tore Dahl926 53 756Send MailParagliding
Bjørn Nordal924 84 745Send MailParagliding
Morten Steffensen958 85 456Send MailParagliding
Andreas Drangevåg926 85 151Send MailParagliding
Amelie Krogstad916 28 583Send MailParagliding
Corne Nieuwenhuize907 00 492Send MailParagliding (Telemark)