Ut å fly


Når man skal ut og fly, eller man ønsker å finne noen og fly sammen med, er det laget en del verktøy som kan brukes.
En flytur planlegges gjerne dagen før, eller mange dager før man flyr. En god del av planleggingen, er å sjekke været!  Et godt råd er å lytte til erfarne piloter og følge med på flymeldinger som kommer på diverse informasjonssider.

 

HLSK hjemmeside
I øverste høyre hjørne i HLSK startside får du siste flymeldinger, samt værvarsel og siste meteogram. Dette gir deg en kjapp informasjon om det blir flybart i nærområdet og om noen har tenkt seg ut og fly.

 


flyparaglider.com
Dette er en hjemmeside utviklet av Trond Kjeldsen i HLSK  som både har linker til flysteder, værprognoser og flymeldinger. Vi anbefaler at du registrere deg her, slik at du får flymeldinger for det området som du er intressert i.

 

SMS tjeneste (flymeldinger)
HLSK har en egen SMS tjeneste. Her sender man en felles flymelding på egen tekst melding som går til alle som har registrert seg på denne tjenesten.

 

Facebook HLSK
Man kan si mye om facebook, men det er et godt verktøy til å gi meldinger  til de som er registret. Facebook siden ikke HLSK sitt offisielle organ, det er hjemmesiden.   Det postes ofte flymeldinger på denne siden, og annen uhøytidelig informasjon som kan være grei å få med seg. Det finnes også en egen dedikert flymeldings side på facebook.

 

Loggboka
Når man er ferdig med å fly, eller ønsker å studere andre sine flyturer, bruker vi den elektroniske loggboka. Installerer du Google Earth kan du se flyturer i nærmest 3D dersom det ligger en tracklog med flyturen.