Para/Hang Gliding


hang glidingtore

De luftsportsaktiviteter vi driver på med i Hvittingfoss luftsport klubb, er hang og paragliding.

En hangglider har en fast ramme av aluminium og carbonfiber over et sterkt seil. Dette gjør den til en svært avansert flymaskin med gode ytelser, høy sikkerhet og gode flyegenskaper.

En paraglider er en avansert skjerm med front celler som fylles med luft, trykksetter og spenner opp vingen når den flyr. Dette gir piloten en lett og unik flymaskin som er sikker, flyr sakte men likevel har gode flyegenskaper.
I denne sporten er sikkerheten alltid i fokus. Så lenga man følger godt «flyvett» og  flyr i vær og vind som «flymaskinen»  er beregnet for, blir det en god flytur.

Hang gliding var veldig populært i en periode, men i de siste par tiår har paragliderne blitt i et klart overtall.  På landsbasis flyr rundt 200 piloter hang glider og rundt 1600 paraglider. Hang glider til venstre i bildet.

Grunnen til at paragliding er blitt noe mere populært er nok vekt, pris og at de er enkle å få med seg. Man kan nærmest starte på envhver bakketopp. Selve paraglideren bærer man i en stor ryggsekk som veier alt fra 6 til 20 kg.

Disse to flytypene er vel den enkleste måte vi mennesker kan fly på !
Og vi som driver med dette, vet hvorfor fuglene synger….

Vår klubb har kurs i paragliding et par ganger i året. Et kurs på våren og et på høsten. Se vår egen kurs side for mere informasjon.
Se også mere detaljer under de andre menyene under Para/Hang Gliding