Utstyr


Groundhandling_Aurland_2008 w1024 Foto Trond KParaglider

Selve paraglideren er selvfølgelig noe man må ha for å kunne fly. Dette er det første man kjøper seg og det er viktig å finne en skjerm som passer deg. I regelverket er det fastsatt at instruktøren din skal godkjenne den vingen du kjøper deg. Dvs at du skal ha en utsjekk på den vingen du bestemmer deg for. Dette er for at du som elev ikke skal bli lurt til å kjøpe feil skjerm eller av andre grunner ende opp med en skjerm som ikke passer ditt erfaringsnivå.

 

 

 

SeleSeletøy

I dag er det kun seletøy med godkjent ryggbeskytter der er lov å bruke. Alle linene som er festet i paraglideren via forgreninger samles i et punkt kalt Raiser. Raisere kobles til seletøyet i to karabinkroker. Det finnes mange forskjellige typer seletøy og priser av seletøy.  De finnes i all hovedsak i 3 varianter. Skumbeskytter i rygg, en med airbag eller en kombinasjon av disse. I tilegg fins det lukkede seletøy som brukes av konkuranse / fridistanse piloter ( ser ut som sovepose rundt bena)

 

 

 

 

 

 

hjelmHjelm

Hjelp er påbudt.  Hjelmen må være spesiellt laget til hanggliding eller paragliding . Det er ikke lov å bruke andre slags sportshjelmer som sykkel-, hockey- eller fallskjerm-hjelm. De fleste vil helst se at det blir påbudt med nødskjerm også. Det anbefales på det sterkeste å gå til innkjøp av en nødskjerm  umiddelbart. Det skjer ikke mye ulykker hvor man trenger den, men skulle uhellet være ute så har man en siste utvei.

Alt annet utstyr er frivillig og må vurderes i forhold til flymengde å nivå.