Høstkurset 2014


Gratulerer til Helle som ble PP2’er på Sundvollen…

27.12.2014:
Runar inviterte elevene til tidlig oppmøte lørdag. Sundvollen måtte selvsagt vise sin grå side igjen, men lettet i perioder. Grattis til Helle som fikk fire turer og dermed PP2’er. Einar har bare en liten teoribagatell igjen. Tor og Magnus som er ferdig fra før fikk også utsjekk på Sundvollen. Kim og Tom Steffen mangler fortsatt noen turer, men vips så står sola høyere igjen, kommer det en fin vinterhelg så skal vi nok få dem alle igjennom.

06.12.2014:
Sundvollen. Fint vær men på denne tiden, før isen har lagt seg, er det ofte tåke på Sundvollen. Så også denne dagen. Vi benyttet ventetiden til teoriprøver. Det ble to turer på Lasse og Einar, én tur på Helle og Tom Steffen. Lasse gratuleres som fersk PP2. Mange som ikke kunne denne dagen. Einar derimot reiste tur/retur Hemsedal for å bli med, det står det respekt av.
(Tor besto teoridelen denne uka og er dermed også utskrevet PP2, bravo).

29 – 30.11.2014:
Etter mange helger med bare drittvær ble siste helga i november en knallhelg. Lørdag gikk vi for utsjekk og flyging fra Glaneberget. Vi ryddet en god del hindringer før det var klart. Tydelige nerver blant de fleste. Det er da heller ikke rart. Glaneberget er kort og kupert, noe helt annet enn det elevene hadde vært ute for før. Helle fikk sin debut her, tøft sted for første høydetur. Alle fikk seg en tur hver. (Einar to). Deretter forflyttet vi oss til Stokkelia men været tillot ikke mer flyging den dagen.

Søndag, som vi strengt tatt hadde avlyst, oppstod med bedre utsikter på morran, så vi trommet sammen de som kunne, fem av ni elever kom. Det ble en knallfin dag på Stokkelia. Vi var effektive med to sjåfører og dermed fikk alle seg mange turer. Dreng, Magnus og Tor passerte de obligatoriske 10 mens Lasse og Helle bare har et par igjen. Vi gratulerer Dreng og Magnus som selvstendige PP2’ere.

Tronds video her:

 

22.11.2014:

Etter flere helger med drittvær ble det endelig muligheter for flyging igjen. Grøtterud bød på svak nordatrekk, men helt vindstille i perioder. Da benyttet vi sjansen og elevene fikk 2-3-4 turer. Fint å komme i gang igjen. Søndag ble avlyst da fronten, som vi forrøvrig så kom lørdag, ga regn hele dagen etter – helt i følge boka.

 

19.10.2014:

Bomtur til Grekkvar. Tåka ville aldri lette.

 

🙂 11.10.2014:

Lørdag startet med tykk tåke men det skulle lette og det gjorde det. Noen oppvarmingsturer i mellomhøyde i Eplehagan nedenfor gården først, deretter bar det opp til Grøtterud for første høydetur og sommerfugler i magen. Det ble en tur på alle bortsett fra én. Regnet kom sigende fra Svarstad og vi måtte avslutte.

 

04.10 – 05.10.2014:

Lørdagen var våt og trist så den dagen kansellerte vi. Søndagen så heller ikke så lovende ut. Vi startet dagen med teori og forflyttet oss til Hvål etter lunsj. Her blåste det friskt og litt skrått men det roet seg mot ettermiddagen og det ble riktig så bra etter hvert.

Tronds video fra de to forrige helgene:

og Tom Georg sin video fra søndag:

27.09 – 28.09.2014:

Helg fire. Flott vær begge dager med plenty vind som ikke tillott så mye mer enn groundhandling i Eplehagan. Ja, til tider ganske kraftig faktisk, så flere fikk prøvd fenomenet «lett dragging». Det var også noen roligere perioder hvor det gikk an å fly litt men det var stort sett litt skrå vind. Mange fikk virkelig perfeksjonert vingekontrollen denne helga og flere var i stand til å «kite» vingen hele bakken opp – det er det slett ikke mange som kan.

 

 

20.09 – 21.09.2014:

Helg tre. Lørdag falt valget på Bergerbakken hvor mange fikk lange svev inkludert litt svinging. Søndag var det nordlig vind så Heistadmoen var aktuell men der var det pløyd. I stedet ble det enda mere trening på både forlengs- og baklengsstart.

 

 

13.09 – 14.09.2014:

Helg to startet med en hel dag forlengs- og baklengs starttrening på et flatt fint jorde i Passebekk mens søndagen stod det fint inn i Sauehagan (Hvål). Det borget for jublende flyvere med flotte starter og en god porsjon svette. 🙂

 

06.09 – 07.09.2014:

Lørdag møtte 10 spente elever på Best for prøvedag og kursoppstart. Det begynte med den sedvanlige innledningen med litt utstyrslære og deretter var det fullt fokus på forlengsstart på fotballbanen. I løpet av helga ble det også noen svev i Eplehagan. En fin helg med Runar som hovedinstruktør og mange hjelpere.

Kurs_høst_2014_Ellen_Wegger

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *