Klubbtur – Macedonia – 2019


Det ble en flott klubbtur med flyging hver dag.

Et lite tilbakeblikk på klubbturen til Macedonia.
Alt gikk på skinner med direktefly fra Torp og minibuss halvveis til Krusevo, inntil det var bråstopp på grunn av en skogbrann før Prileb. Så da ble det en ekstra hotellovernatting underveis.

 

I Krusevo bodde vi i flotte rom hos verten Igor hvor de også disket opp med deilig frokost. Igor selv var på ferie i Hellas så Stefan ble vår guide.
Enkelte dager fløy han med oss, men selv om han var en meget dyktig pilot, var det ikke akkurat Tonny-Ronny klasse på luftguidingen hans.  Han hadde en lei tendens til å fly fra oss eller buste.

 

Men du verden så velorganisert og god service de ga oss, Stefan, Kristina og alle sjåførene. Vi fikk hver vår tracker så de visste til enhver tid nøyaktig hvor vi var, i lufta eller på bakken, så hentetjenesten var helt formidabel.

 

Flyging ble det hver eneste dag og selv om forholdene ikke var superdupre ble det mange timer i lufta og enkelte gode distanseturer på de fleste.
En av dagene fløy vi en runde nordover, blant annet over et område hvor det brant dagen før, helt svart og luktet svidd. Skogbranner var det forøvrig på alle kanter så enkelte strekninger kunne vi faktisk ikke fly.

 

Mange som imponerte med god flyging men Ricardo må fremheves, han fløy sin første tur som PP4 der nede og satte ny rekord omtrent daglig og toppet det hele nest siste flydagen. Bjørn, Patrick, Ricardo og Trond hadde da en minnerik tur til vakre Lake Prespa. Med en ekstra sving mot Ohrid ble det nesten 70 km. Etter landing ble vi invitert inn til en særdeles gjestfri og blid eplebonde, han hadde også en 1,5 liters cola med blankt innhold som gjorde hjemturen svært så lystig.

 

Fire av oss hadde vært i Macedonia tidligere og vi ble ikke mindre begeistret denne gangen. Litt mer utfordrende forhold med lave inversjoner denne gangen, men for all del, vi var over 3000 m på det beste. Ellers er det jo et Mekka for å trene termikk og distanse, fjell og flatland – med landinger over alt. Og så er det jo usedvanlig billig i Macedonia da, selv om man flotter seg med den dyreste vinen og god mat sliter man med å bruke mer enn 1000 kroner på ei uke.

 

Dette var helt på tampen av sesongen så bortsett fra en liten gruppe tyske HG piloter og to-tre lokale helter var vi alene på start.

Null stress med andre ord 🙂

Dagen vi dro hjem ble vi avløst av Corne og elevene hans fra Seljord Folkehøyskole, tipper de har det helt topp 🙂

 

Reiseleder Sven har allerede booket ny klubbtur hit, samme tid neste år.

 

Se Bjørns film fra Macedonia 2019

Innbydelsen til turen i 2019 finnes her