Paragliding Nybegynnerkurs Våren 2015


Kurset er ferdig og vi har 8 nye PP2’ere…

Lørdag 7. mars startet vårkurset med 8 elever. Mye vind gjorde at vi måtte litt inn i dalen på flatmark. Jordene hos Dreng og Stian viste seg som rette stedet selv om flere også her fikk føle hvilket løft noen få ekstra sekundmeter vind genererer. Fortsatt litt fuktig og sølete enkelte steder så godt at ingen kler seg i siste skrik fra Bergans. Mange fine opptrekk med både forlengs- og baklengsstart. Vi har her helt klart en gruppe med mange flinke elever som kommer til å beherske vingene som en drøm etter hvert.

 

kurs_vaar_2015_1

 

 

 

 

 

Søndag brukte vi samme sted, til tider for sterke kast til å kurse men med nydelig solskinn koste vi oss og benyttet tiden til mye prat om alt det trivelige paragliding dreier seg om. Utpå dagen roet det seg betraktelig så groundhandlingen ble gjenopptatt og noen mikroturer ble det også.

 

 
Lørdag 14. – Søndag 15. mars: Fin bakketrening i Hof. Sterke forhold lørdag og litt vekslende søndag men de begynner å få dreisen på det.
En del teori er også unnagjort nå.

 
Lørdag 21 og 22. mars var det alt for mye vind så begge dager ble avlyst.

 
Lørdag 28. mars og søndag 29. mars: Denne snøen skulle jo ikke komme nå… My forlengstrening og flyging i Eplehagan til tross for våt snø. Fredrik har sluttet seg til kurset så nå er det ni elever.

10. april. Fin dag med sørøstlig vind. Det betyr kulen ved landing Grøtterud. Liten bakke men utfordrende, her må man ha retningskontroll og det klarte de med glans. (Søndag for mye vind).

 
18. april. Endelig. Sundvollen og første høydetur. Alle fikk seg to-tre turer før rossene kom på vannet og stoppet moroa.
Søndag var det teori og groundhandling på Grøtterudlandingen. Vi får håpe de neste helgene bringer gode elevforhold for her er det mange flysugne karer nå.

 

26. april. Lørdag kansellert pga mye vind men søndag var det Sundvollen. Teoriprøve først men ikke gode elevforhold. Fire av seks fikk seg en tur.

 

01. mai. Fredag, Sundvollen og alle fremmøtte fikk seg 3-4 turer. Fin dag. Lørdag var det meldt mye vind men vi tok en liten dugnad med ishakking på Grøtterudveien slik at den forhåpentligvis kan åpne noe tidligere. Deretter utsjekk på Grøtterud før vi endelig kunne dra til Rud og Brudeberget for utsjekk og en flott kveldstur der. Søndag møtte vi tidlig på Stokkelia. Vi visste det ville bli termisk i 11 tida så planen var to turer hver og det fikk vi til. Morten som var sistemann ut fikk dog smake godt med stig så da kom ørene godt med. Gratulerer til Fredrik og Sindre som fikk sin 10’ende tur i dag og dermed PP2.

 
Terje T og Sverre er også ferdig. Terje P mangler bare prøva.

 
01.09.2015:
Det tok tid men alle som har stilt opp er nå ferdig.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *