Vårkurset 2014


Alle har nå fått seg minst 10 høydeturer og det er kun to som enda ikke har fått signert utstedelsen..
 
11.05.2014:
Søndagen kom. Christian, Tom Andre og Jean Jaque som ble ferdig for en stund siden hadde allerede tatt seg en flytur før oppmøtet kl. 09. Dagen ble fin, bare avbrutt av et par timer med småregn. Alle har nå minst 10 turer hver og bare et par som mangler teorien eller som ikke har fått signert skjemaet.

 
04.05.2014:
For heftig termikk på Grøtterud til å slippe ut elevene. Vi tok nytt oppmøte kl. 18 men da blåste det for mye. To tålmodige elever ble imidlertid igjen og fikk seg et par tur i kveldinga.

 
26-27.04.2014:
En sommervarm helg og vips var seks av tolv elever ferdig..
En flott helg med sommervarme. Vi valgte Stokkelia både lørdag og søndag. Lørdag møtte vi tidlig slik at vi fikk et par turer før svermen av andre flysugne dukket opp. Mange ble ferdig med de obligatoriske turene og øvelsene. Vi fikk også besøk av Erik (Nidaros kurs), han trengte 3 turer for PP2. Termikken stoppet kurset litt utpå dagen men da nøt vi synet av de «skruende». Søndag gikk vi løs på teoriprøvene etter en flytur.

 
Seks av tolv elever har alle turene og bestått teorien så vi kan gratulere Carina, Merete, Tom Andre, Rune, Christian og Jean-Jack med PP2 beviset.

 
05-06.04.2014:
Hjartdal og mye venting, men de fleste fikk seg et par turer.

 
29-30.03.2014:
Den fjerde helga ble en skikkelig godværshelg. Lørdag møtte vi tidlig for å få med oss vesten i Eplehagen hvor alle fikk seg mange start og landinger. Vinden dreide som meldt sør-øst utpå dagen hvorpå vi forflyttet oss til kulen ved Grøtterudlandingen. Her får man litt mer «realistiske» startforhold, trangere og brattere. Alle kom opp på et nivå som gjorde at vi uten å tvile ville gå for høydeturer dagen etter dersom forholdene tillot det.
 
Video (Christian): Ørjan starter fra kulen.
http://vimeo.com/album/2809606/video/90475543

 
Søndag falt valget på Sundvollen for vårkursets første høydeturer. En stille og spent gjeng fikk briefing på landing. Det vi alle har fått erfare første gang i høyden, fikk selvsagt også disse, en blanding av frykt, nerver og forventning. Men du verden for en dyktig gjeng elever vi har. Det ble fra 3 til 5 turer på hver av dem. 41 starter totalt hvorav kun 3-4 avbrutte i stille, nær nullvind forhold.
 
Foto (Tom Georg): Jean Jaque starter på Sundvollen. Klikk på bildet for større versjon.

Jaque starter Sundvollen 1024_90
 
 
Video (Christian): Jean Jaques første start på Sundvollen.
http://vimeo.com/album/2809606/video/90477364
 
 
23.03.2014:
Lørdag regnet bort mens søndag ble en veldig bra kursdag. Eplehagen med både forlengs og baklengstrening.

 

15-16.03.2014:
Lørdag gjorde vi et forsøk på «flatmark» men det var for mye vind.. så det ble noen timers teori i Kongsberg i stedet.
Søndag var det lite vind og de første flyveturer ble foretatt i «Eplehagen». En bortimot perfekt kursdag med forlengstrening, først i slak bakke, deretter i litt større bakke. Og jammen fikk vi litt baklengstrening på slutten av dagen i fine laminære forhold. Utrolig flinke elever som virkelig begynner å få dreisen på det. De fikk også se paragliding i praksis da Rune og Atle fløy fra Grøtterud. Veldig artig med Atle som landet i Eplehagan.
 

Her er en liten snutt fra helg 2:

https://vimeo.com/89245163

09.03.2014:
Det ble trening på flatlandet på dag to også. Ganske heftig vind så vi fikk trent masse på baklengs og vingekontroll. Det å «drepe» vingen sitter nå og de fleste måtte nok også ta en klesvask etter dagens økt. Selv om det kom litt tidlig er det gull verdt med en dag hvor man virkelig får føle kreftene som er i spill. En fin kursdag med god progresjon på alle mann.
08.03.2014:

Sola skinte på dagens prøvedag og kursstart. Og det ble en flott treningsdag for de nye elevene. Det var meldt en del vind så Eplehagan var uaktuell i dag. Vi dro i stedet til Efteløt hvor vi fikk adgang av bonden til å benytte det store jordet overfor kirken. En skikkelig trivelig og sprek gjeng som vanlig på kurs, masse forlengs- og litt baklengstrening ble det også.

Ca 10 medlemmer dukket også opp for å groundhandle og hjelpe til.Takker folkens!

Veldig hyggelig at Bjørnar fra Tønsberg, som vi ikke har sett på noen år, dukket opp.

 

Bildet: Et lite knippe fornøyde deltagere etter første dag.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *